Flexibel raamhor
Hor met rits voor uitzetijzer.

Hor met dubbele rits voor twee uitzetijzers
Hor met twee ritsen
voor dubbel raam.
5 raamhorren in verschillende uitvoeringen.
Hor in 5 verschillende uitvoeringen.

Over onze unieke raamhorren

 • Uniek

  Onze raamhorren zijn uniek voor wat betreft bevestiging, afwerking, flexibiliteit, dikte (5 mm), lage prijs, en de mogelijkheid om de hor te gebruiken in combinatie met alle raam uitzetijzers (uitzetters).

  De horren zijn minder geschikt voor buiten gebruik, dus niet geschikt voor naar binnen draaiende of kantelende ramen, zoals Draai-Kiep ramen, die tegen het hor gaas aan kunnen komen bij het opendoen.

 • Magneet bevestigings systeem

  De hor worden bevestigd door middel van een uniek magneet bevestigingssysteem. Dit systeem maakt het mogelijk de hor flexibel te maken en zijn deze eenvoudiger te bevestigen en af te halen dan horren met profielen. In het menu vind je een link naar een pagina met meer uitleg over het Bevestigings systeem.

  Kijk helemaal onderaan bij Beperkte ruimte op het kozijn. als je minder dan 2,5 cm ruimte beschikbaar hebt op het kozijn.

 • Uitzetijzers - Rolgordijnen of Jaloezieën

  Het flexibele bevestigingssysteem maakt het mogelijk de hor geschikt te maken voor ramen met uitzetijzers. Wij hebben hiervoor een unieke oplossing gevonden die dit mogelijk maakt. Kijk voor meer info in het menu Ramen met uitzetijzers en zie < deze video > Ook is de hor maar 5 mm dik, dus ook meestal geschikt voor ramen met daarvoor rolgordijnen of jaloezieën. Let er wel op dat er geen steunen in de weg zitten.

 • Anti Roest behandeling

  Je kunt het metaalband ook een anti-roest behandeling geven, dit is aan te bevelen in vochtige ruimtes of bij ramen waar veel condens op kan ontstaan. Dit kun je aangeven in de rekenmodule.

 • Keuze uit veel soorten afwerk randen

  De hor wordt afgewerkt door middel van professionele randen met een ruime keuze uit dessins zoals diverse houtsoorten of een aluminium look. Standaard wit of zwart is natuurlijk ook mogelijk. Op de meeste afbeeldingen en filmpjes op deze site zie je nog afwerking met Nylon band, deze zullen in de loop van de tijd vervangen worden door afbeeldingen met de nieuwe afwerking. Je kunt de soorten afwerk randen kiezen in het menu bij Afwerk randen

 • Tot 50% goedkoper - flinke kortingen

  Door dit simpele systeem kunnen we de kosten laag houden en ziet de hor er toch zeer professioneel uit. Voor een kaal hor van 50 x 100 cm betaal je bijvoorbeeld € 45,00 excl. verzendkosten. Dit is tot 50% goedkoper dan op maat gemaakte horren met aluminium frame of rol horren van de gerenommeerde horren fabrikanten. Bij meerdere horren kan de korting flink oplopen en vanaf 3 horren betaal je geen verzendkosten. Geef dit dan aan bij de eerste hor bij  het aantal geplande horren.

 • Eenvoudig openhouden - extra magneetjes - Velux Ramen

  Ook is het heel eenvoudig om het raam te openen zonder de hele hor uit het raam te hoeven halen. De hor kan eventueel opengehouden worden door onze speciale dunne supermagneetjes. Let op: optioneel te kiezen in de rekenmodule. Deze magneetjes kunnen ook gebruikt worden voor extra bevestiging als de hor ver opengetrokken moet worden tijdens het openen van het raam. Met extra magneetjes is het ook mogelijk om onze horren te gebruiken voor schuine (Velux) ramen. Kijk voor meer info over deze magneetjes in het menu bij Extra magneetjes.

 • Opmeten - Prijs via Rekenmodule - Controle na aanvraag

  Je kunt in het rechtermenu via de rekenmodule de prijs voor jouw hor berekenen. Voer wel de juiste maten in en kijk hiervoor eerst op onze opmeten pagina via het menu. Je kunt via de rekenmodule na de berekening ook gelijk een offerte aanvraag indienen. Nadat je deze aanvraag hebt ingediend kun je eventueel voor volgende horren een aanvraag indienen, waarna deze aanvragen door ons worden samengevoegd. Kies dan bij een volgende hor wel voor een 2e of volgende hor bij het basistarief en vergeet niet om het aantal geplande horren in te vullen bij de eerste hor. Dit is belangrijk voor de verzendkosten.

  Bestellingen van horren lopen dus niet via het winkelwagentje, maar gaat via ons contactsysteem d.m.v. een offerte. We lopen altijd samen met jou de offerte aanvraag door op de maten en of er zich andere problemen kunnen voordoen voordat de bestelling geplaatst wordt, dus kan er eigenlijk niets mis gaan.

 • Meestal antwoord binnen 4 uur via e-mail en (optioneel) SMS

  Je krijgt meestal antwoord op jouw aanvraag binnen 4 uur (ook in het weekend). Hou ook je spam-box in de gaten, vooral bij Hotmail, Live, MSN en Outlook.com e-mail adressen. je kunt eventueel ook een mobiel nummer invullen waarop je een sms krijgt als wij een antwoord hebben geplaatst en dat is dus aan te bevelen bij eerder genoemde e-mail adressen.

 • Opbergen na het seizoen

  Hou er rekening mee dat onze horren niet voor langere tijd in een opgevouwen of opgerolde toestand bewaard kunnen worden. Het is dus belangrijk om de horren na ontvangst uit te pakken en vlak neer te leggen als je deze niet gelijk gaat bevestigen. Ook adviseren wij om de horren na het seizoen vlak op te bergen in een niet al te koude of vochtige omgeving, maar uiteraard is het ook mogelijk om de horren gewoon binnen te laten hangen als dit makkelijker voor je is.

 • Materiaal

  Wij maken gebruik van standaard donker grijs horgaas van gecoat glasfiber. Ook kunnen wij de horren leveren met dubbel medisch gecertificeerde Poll-tex® pollenwerend gaas. Lees bij het volgende punt meer info over dit gaas.

  De afwerkrand is gemaakt van kunststof kantfineer. Dit is buigzaam materiaal maar kan breken als het te ver doorgebogen wordt. Ook kan dit zijn flexibiliteit verliezen door langdurige blootstelling aan hogere temperaturen (boven de 28 °C), dus pas op voor plaatsing achter on verduisterde en zeer zonnige ramen tijdens de zomer.

 • Pollen-werend gaas

  Poll-tex® is een Nederlands gepatenteerd product en een uitkomst voor mensen met een pollenallergie. Dit unieke, dubbel medisch gecertificeerde pollengaas houdt 100% van de graspollen tegen en 97% tegen ambrosia, berken en brandnetels. En, Poll-tex® is het enige medisch gecertificeerde horrengaas. Het gaas is zwart van kleur, dus niet donkergrijs zoals het standaard gaas. Klik – hier – voor een voorbeeld. • Reparatie

  Soms komt het voor dat een stukje van de rand afbreekt of de rand breekt en er zo een kleine scheur ontstaat. Neem dan contact met ons op en dan kunnen we een stukje afwerkrand in kleur opsturen die je op maat kunt knippen en overheen kan plakken waardoor de rand bijna onzichtbaar te repareren is. We kunnen eventueel ook speciale secondelijm toesturen waarmee je dit kunt repareren. Met deze lijm kun je ook een loslatende afwerkrand repareren.

  Tijdens de fabricage of transport kan in sommige gevallen ook een scheur of beschadiging in de afwerkrand ontstaan. In deze gevallen zullen we de afwerkrand ook op bovenstaande manier repareren.

  Ook kunnen wij hor reparatie tape leveren.

 • Beperkte ruimte op het kozijn.

  Er moet ruimte zijn van 2,5 cm op het kozijn voor de bevestiging, maar eventueel kan de hor geschikt gemaakt worden voor een bevestigings-ruimte van minimaal 12 mm. Dit is namelijk de breedte van het magneetband en metaalband. Dit kun je aangeven in de rekenmodule door de checkbox aan te vinken bij Beperkte ruimte op kozijn en de beschikbare ruimte aan te geven met de schuifregelaars. We zullen dan het magneetband, afhankelijk van de beschikbare ruimte, meer aan de buitenkant van de afwerkrand bevestigen. De rand blijft dus wel 2,5 cm breed en zal iets meer naar binnen over het raam vallen. De binnenmaat van de hor zal dus ook kleiner worden, hoeveel staat dan ook aangegeven in de rekenmodule.

  Let op: Bij een beperkte ruimte onder (vanaf 1,2 – 2,5 cm) in combinatie met een laag geplaatst uitzetijzer, kan het voorkomen dat je het uitzetijzer iets omhoog door de rits zal moeten steken. Dit wordt echter nooit als een probleem ervaren. In combinatie met Nylonband (tot 1,2 cm) is dit niet het geval (lees hieronder).

  Het is mogelijk om aan één zijde minder dan 12 mm of helemaal geen bevestigings mogelijkheid te hebben met onze horren (niet voor Velux Ramen). We kunnen dan aan die zijde nylonband (wit of zwart) innaaien met  extra sterke bevestigings magneetjes aan beide zijdes om de hor genoeg houdkracht te geven. Deze optie wordt automatisch ingevuld als je bij één schuifregelaar minder dan 1,2 cm ruimte aangeeft.  Je kunt dan ook nog aangeven of je zwart of wit nylonband wilt. Hou er rekening mee dat nylonband de hor in de meeste gevallen voldoende kan afsluiten, echter niet zo goed als met magneetband.

  Voor het nylonband met extra bevestigings magneetjes rekenen wij € 5,00 extra.

  Let op: Als bij een laag geplaatste rits ook Nylonband onder geplaatst moet worden, zullen we altijd de rits op de juiste positie plaatsen en het nylonband daar direct onder. Dit betekent dat het Nylonband soms lager geplaatst moet worden dan aangegeven en zal de buitenmaat in de hoogte ook anders worden dan aangegeven. Dit is echter geen probleem omdat het flexibele Nylonband naar binnen kan klappen om zo de boel goed af te sluiten. Eventueel kan het nylonband op maat geknipt worden door de klant met een goede schaar. Daarna wel even dichtbranden met een aansteker om verder rafelen te voorkomen.

  Zie voorbeelden hieronder.

Rekenmodule