Opnemen van de maten

Van de ‘in de dag’ maten van het kozijn en voor de hoogte van het eventuele uitzetijzer.

Kleuren Afwerk Randen


Bij het opmeten kan worden volstaan met het opnemen van de binnen maten tussen het kozijn (in de dag). Wij rekenen de rest uit, dus ook de maten incl. rand. Een beetje speling is geen probleem omdat de breedte van het magneetband enig verschil kan overbruggen. Mochten de maten tussen onder-boven of links-rechts van het kozijn nou heel veel verschillen (meer dan 0,5 cm), geef dit dan door.

Via de rekenmodule hierboven kun je de prijs van jouw hor laten uitrekenen. Je kunt daar dan ook  terugvinden wat de buitenmaat van de hor gaat worden (incl. afwerkrand) als je de ‘in de dag’ binnen maten hebt opgegeven.

Omdat de rand van de hor op een vlakke ondergrond bevestigd moet worden en er ruimte moet zijn voor de rand van de hor van 2,5 cm, is het bij sommige kozijnen niet mogelijk om uit te gaan van de binnenmaten van het binnenste kozijn (zie onderste twee foto’s). Hou hier rekening mee met het opmeten.

Bij twijfel kun je eventueel een foto meesturen als bijlage bij het ticket welke aangemaakt wordt na jouw orderaanvraag waarin je kunt aangeven hoe je hebt opgemeten, en dan kunnen wij de situatie beoordelen.

Hieronder uitleg hoe je het uitzetijzer en het kozijn ‘in de dag’ kunt opmeten. Klik op de foto voor een vergroting.