Disclaimer

Dabo 1

Biothane:
 • Over de Biothane artikelen. Biothane is een mooi sterk materiaal, en zo sterk als de zwakste plek, en dat zullen de fournituren zijn. Gaat je paard hangen en er breekt een ring of gesp, wees dan gewoon blij DAT er wat breekt ;-)
 • De neon kleuren Biothane kunnen afgeven! Hang dus je neonroze en gele (bv) niet voor langere tijd over elkaar weg.
 • Het gebruik van Dabo’s Design artikelen is altijd op eigen risico. De holnieten zijn sterk, en worden ook nog verlijmd, maar zouden bij plotselinge krachten (denk aan een uitbrekend paard) los kunnen schieten.
Fournituren:
 • De fournituren kun je kiezen:
 • 1.Vernikkeld staal,  deze zullen uiteindelijk gaan roesten/uitslaan. Dit zal afhankelijk zijn van of je paard er dag en nacht mee buiten staat, of dat hij droog in je kast hangt. Hierop geen garantie. Ook bij een zwetend paard gaan de ringen en holnieten sneller roesten! Vernikkeld staal is trouwens wel roestwerend, en ik kan na jaren gebruik zeggen dat het met het roesten best meevalt! :-)
 • 2. RVS, RVS staat voor RoestVrijStaal. Ik heb ringen, holnieten en gespen in RVS. GEEN musketons dus!
 • 3. MESSING fournituren en holnieten (goudkleurig) Deze roesten ook niet, messing heeft wel de neiging wat te verkleuren na verloop van tijd. De Messing holnieten zijn ‘ver’messingd, (brass-plated) De kleur kan er af slijten, dan worden ze zilverkleurig (omdat ze eerst worden vernikkeld, en dan vermessingd)
 • 4. Rose-goud. Rose-Goud is vernikkeld staal met een kleurtje. Dit roest uiteindelijk ook, en uit ervaring kan ik wel vertellen dat het voor een hoofdstel prima werkt, maar voor een halster op de wei wat minder geschikt is..
Textiel:
 • Dabo’s design, en daarmee de maker van de tassen, Ellen, is nimmer verantwoordelijk voor eventuele problemen die veroorzaakt worden door gebruik van de tassen. Ik denk hierbij aan rugpijn bij het paard.
 • Let er ten alle tijde op dat je GEEN grote zware dingen in de tassen gaat vervoeren, die in draf op de ruggegraat van je paard gaan bonken. Hierbij denk ik dan aan bv. grote flessen water of iets dergelijks. Doe dit dus NIET.
 • De bananentas is misschien niet zo geschikt op hele lange (draf)ritten (bv endurance), dit zou irritatie kunnen geven op de paardenrug. (1 geval bekend) Het ene paard is gevoeliger dan de andere.
 • Ook kan ik niet garanderen dat de waterdichte tassen 100% waterdicht zijn! De stof is wel waterdicht, maar van de naden kan ik dat uiteraard niet garanderen. Je zou ze evt nog met Harmisol kunnen inspuiten.  Doe dan ook geen waardevolle spullen in de tas, die echt niet nat mogen worden, bv een foto-camera of iets dergelijks. Zulke spullen kun je het beste evengoed in een plastic zak stoppen, en dan in de tas.
 • Tot slot over de tassen: let er goed op dat je de banaan GOED bevestigd, dus straktrekt tussen lepel en kussens van je zadel, dat de tas NOOIT onder de kussens komt te zitten, dit geeft ongetwijfeld problemen bij je paard!

Algemene Diclaimer

Disclaimer voor www.dabo-design.nl Dabo’s Design:
 • hierna te noemen Dabo’s Design, verleent u hierbij toegang tot www.dabo-design.nl (“de Website”) en nodigt u uit het aangebodene te kopen. Dabo’s Design behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.
 • Met het inzenden van foto’s geef je mij toestemming deze te gebruiken op de website en/of op Facebook en Instagram.
 • Je kunt geen rechten ontlenen aan situatie of maat beoordelingen die door ons gemaakt zijn aan de hand van ingestuurde foto’s.
Beperkte aansprakelijkheid:
 • Dabo’s Design spant zich in om de inhoud van de Website zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is. De op de Website aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Dabo’s Design. Specifiek voor prijzen en andere informatie over producten op de Website geldt een voorbehoud van kennelijke programmeer- en typefouten. U kunt op basis van dergelijke fouten geen overeenkomst claimen met Dabo’s Design. Voor op de Website opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kan Dabo’s Design nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.
Auteursrechten:
 • Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen bij Dabo’s Design. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Dabo’s Design, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.
Overig:
 • Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.

Dabo 1

Garantie

Dabo’s design geeft geen geld terug op op maat gemaakte en customized artikelen. Dit geldt voor alle artikelen op de website.

Artikelen die door een fout van mij niet goed zijn neem ik uiteraard wel terug. Standaard artikelen kunnen teruggenomen worden, in overleg.

Op alle foto’s zit copyright, en mogen niet gebruikt worden zonder mijn toestemming!

Dabo 1

Copyright 2006-2022 by Dabo’s design.