Op dit moment worden de bananen en voortassen NIET gemaakt. Van de winter wil ik nog wel wat voorraad maken, afhankelijk van hoe druk ik het heb…

Info over de Bananentas.

Als eerste even een mededeling over de bananen:
Bij hele lange drafritten, zoals bij Endurance, raad ik aan om gebruik te maken van het
Heavy Use bontje – voor meer info [Kijk hier]

De banaan is een banaan vormige zadeltas, die je achter het zadel bevestigt.

De banaan trek je goed strak tussen lepel en kussens van je zadel door middel van de banden, die je om de singelstoten doet. Er past heel veel in de banaan! Op de bodem van de banaan heb ik een inlegje van foam genaaid, die de druk beter verdeeld. Let wel op dat je de tas niet te zwaar belaad, geen grote flessen water erin ofzo.
Er zijn wat extra’s mogelijk op de banaan..:

– Jassenlus
– Binnenzakje in de tas. (deze kan voor allerlei dingen gebruikt worden. Je telefoon kun je beter niet in de tas stoppen, maar beter bij je houden..)

De banaan is in vele kleuren verkrijgbaar, zie de pagina ‘bananen‘ en/of ‘voortassen’

Zo bevestig je de banaan:

Info Banaan 1

Je legt hem dus op de rug van je paard, achter je zadel, en bevestigt aan de ene kant de band om je singelstoten. Loop je naar de andere kant van je paard, doe je het zelfde, maar.. de tas, die moet met het gedeelte wat dus strak getrokken word OP de kussens rusten, en NIET eronder, want anders heb je kans dat hij met rijden ONDER je kussens terecht komt, met alle gevolgen van dien (drukplekken enzo) Als de tas goed bevestigd zit, rust alleen een klein gedeelte van de tas op de rug van je paard, en niet de hele tas :-) Lees de disclaimer a.u.b. (klik hier voor de DISCLAIMER)

Info Banaan 2

Als de banaan vast zit, en je tilt hem op aan de achterkant, ziet dat er dus zo uit ^^

LET OP!! ZO BEVESTIG JE HEM DUS NIET!!!

De banaan past op nagenoeg alle zadels, ook boomloos, en ook op westernzadels! Foto van de bevestiging van een banaan op een boomloos zadel volgt nog. Als je nou twijfelt of de banaan ook op jouw zadel past, stuur dan bij je bestelling, of vraag, een foto mee van het type zadel wat jij hebt. Dan kunnen we kijken of het echt wel of niet gaat passen.

WAT PAST ER ALLEMAAL IN DE BANAAN?