Barebackpad gemaakt door Bojangles:

Wat nodig:
-Oud dekje, ik heb zelf een zadelvormige gebruikt.
-Oude longeersingel
-(nep)bont, singelbontje voor voorstuk.
-Lekker stofje, fleece oid.
-Stevige garen, voor nylon e.d, nylon/leernaald.

Stukje bont in de vorm van het zitvlak knippen en achteraan alvast vastnaaien. Singels netjes van longeersingel knippen. Middelste stuk pakken en een STEVIG singelbontje eromheen schuiven (of anders zelf een goed stuk bont er om heen maken). Stukjes singel op de goede plaats vast naaien. Dan 2 stukken fleece/stof uitknippen voor het deel waar je benen komen, bij de rand omslaan en vastnaaien. Bovenaan iets onder het bont door laten lopen en dan samen met het fleece/stof vastnaaien. Andere kant hetzelfde. Voorste bontje even heel goed vast naaien, je moet wel een stevig stukje bont eromheen hebben. Dekje er goed tegenaan naaien, dan krijg je mooi die vorm van dat schoftstukje en gaat je rijpad al iets 'breder' staan.
Bontjes nog even aan elkaar maken en je barebackpad is klaar!

Eventueel kan je onderop ook nog een stuk stof naaien, maar heb ik niet voor gekozen, omdat je dan gauw het risico hebt dat er kreukels komen als je het hele stuk onder een schabrakje moet bekleden. En je wilt natuurlijk geen hobbels en bobbels op je paardje zijn rug :-) Gewoon even de randjes netjes afwerken. En er dan een dekje onder doen.

Betere foto volgt nog!Bareback pad. door Lintjuuuh, van bokt.nl

Ik was in totaal 3,95 (fleece)+2,70(nylon) kwijt.
Heb een oud shabrakje gepakt, die op maat geknipt, daarop een laag dikke wolle deken (als vulling) opgenaait en fleece. Toen heb ik de singel gemaakt en die er ook stevig op genaait.

foto's volgen!!!!


Update, 6juli 2007. In mijn map met foto's (honderden...) vind ik foto's van een zelf gemaakt Barebackpad. Deze foto's stonden al in de map toen ik deze site overnam van Horseylove. Ze zijn nooit geplaatst door haar, en ik heb er schijnbaar overheen gekeken! Er staat 'leden van bokt' in verwerkt, maar WIE dit bokt-lid geweest is...? IK weet het niet!! Weet jij het? of is het JOUW Barebackpad? Mail me!! Hier de foto's:

Is dit JOUW paard? Met JOUW pad..? Wil je de beschrijving aan me kwijt, die bij de foto's horen? Ik hoor het graag van je! thnxx!


Barebackpad door Anouar15 van bokt.nl

Ik heb een stuk schuimrubber in de goede vorm geknipt daar een hoes van fleece omheen gemaakt. Eerst het fleece dubbel leggen en de vorm van het schuimrubber omtrekken, wel iets ruimer zodat je het kan naaien. Dan stik je het binnenstebuiten, maar laat nog wel een stuk open zodat het schuimrubber en nog in kan, dan draai je de hoes om zodat hij niet meer binnenste buiten zit. Vervolgens doe je het schuimrubber erin en naai je hem helemaal dicht.
De singel is helaas overleden en daar heb ik nog niet iets nieuws op gevonden.


Barebackpad gemaakt door Bijke: