Hartslagmeter


Een hartslagmeter voor je paard, door Anouar15*Plaatje 1: De borstband zoals je hem koopt (zit een los horloge bij) De nummers 1 zijn de elektroden, daarvan komt er uiteindelijk één naast de schoft onder het zadel en één aan de zijkant van de buik onder de singel.
Nummer 2 is de transmitter (zender), die zend de informatie (hartslag) naar het horloge.

*Plaatje 2: Sloop de borstband zo dat je de 3 delen los hebt, dus waar de rode strepen staan. Wel een beetje voorzichtig. De elastieken band heb je niet meer nodig.

*Plaatje 3: Maak de 3 delen weer aan elkaar, maar dan met een lange draad ertussen. De rode strepen op dit plaatje moet het draad voorstellen, maar in het echt moet het natuurlijk een stuk langer. Dit heeft mijn vader voor mij gedaan, met een soldeerbout, daar heb ik niet zoveel verstand van.

*Plaatje 4: Nummer 1 is de transmitter (zender, op het eerste plaatje was dat nummer 2) die je in een klein tasje (ik heb een een brillenhoesje dat ik bij m'n zonnebril kreeg) aan je zadel hangt.
Nummer 2 is de elektrode die onder de singel zit, op het eerste plaatje was dat nummer 1.
Nummer 3 is de andere elektrode die naast de schoft onder het zadel zit, op het eerste plaatje was deze ook nummer 1.

Voor verder gebruik van het horloge moet je de gebruiksaanwijzing even lezen.
Voor een goed contact moet het tussen de elektroden en de huid nat zijn, wil je ook goed contact voor je paard gaat zweten dan heb je daar speciale contactgel voor. Ik gebruik gewone haargel (die hele goedkope) en dat werkt ook goed.