Heeft je paard weleens last van roos gebruik ik van de Etos voor baby's babyolie (spray) het werkt snel in en is niet vet en voorkomt het uitdrogen van de huid.   groetjes tamara


Kopschuwheid

'Mijn pony heeft veel last van kopsschuwheid. Veel dingen vind hij daarom heel eng. Nu weet ik er iets tegen! Hang lege flessen boven z'n voerbak; elke keer als hij eet en zijn hoofd naar boven doet voelt hij iets aan zijn hoofd/oren. Je moeten alleen wel opletten dat hij blijft eten! Of het werkt ben ik nu aan het testen, je ziet het resultaat hier op de site vanzelf staan. Probeer het maar alvast, want bij mijn andere paardje heeft het ook gewerkt! TIP: Gebruik lichte flessen, zoals die van River (van de Aldi) GEEN GLAZEN FLESSEN! Zo licht mogelijk, die van Coca Cola zijn erg zwaar!   Van LilianR.'


Tipje van XXX nini_roosje (van bokt.nl)

eerst wou mijn pony nooit zijn bit doen toen heb ik mijn  bitje in suiker water gaan wassen en nu doet mijn pony zijn bitje heel gemakelijk in. Wat heb je nodig :   water ( mag lauw zijn in de winter fijner voor je pony) suiker ( ong.5 schepjes) bitje.   Het water en de suiker meng je en bitje er ff in wassen en klaar je pony gaat na een tijdje zijn bit makkelijker in doen (dat was bij mij zo)


tinkerXXlufX (van bokt.nl) schreef:
hoi hoi, ik heb iets nieuws voor de crea bea site.
dit is om shampoo dat in de staart manen enz is blijven zitten op telossen.
dit is het simpele recept:
Nodig:
Planten spuit.
Azijn.
Lauw warm water.

In de planten spuit doe je een scheut azijn.
Daar bij doe je water(ligt er aan hoe veel je nodig hebt, je neemt even veel azijn als water).
Dat schut je even door elkaar en klaar is kees.
Nu kun je het er op spuiten.
Het gaat wel even stinken maar je paardje krijgt er geen jeuk of zo van.
(licht er aan hoe veel je nodig hebt, je neemt even veel azijn als water)
Veel succes!
Roosals extra kalk toevoeging...(door _Moreno_ van bokt.nl)

als je veel eieren eet moet je de schillen bewaren...
die zet je in een bakje bij de verwarming zodat ze opdrogen...
laat dat een weekje staan tot ze goed droog zijn!
daarna vermaal je het tot poeder er mogen geen scherpe stukjes meer in
zitten...
en die poeder meng je weer door het voer van je paard en je heb de perfecte
kalk toevoeging...
en goedkoop ook!


als je graag zonder zadel rijd, maar snel wegglijt kan je een sjabrak op je
paardje leggen en daar een dekensingel omheendoen. zit je toch nog een
beetje relaxed!!


De volgende tips komen van Daphne, aka Bubbels van bokt.nl (www.baduh.nl)

Zie dat jullie hier de meest geweldige ideen hebben. Zal ik een beetje kennis spuien om mensen die met kruiden aan de slag gaan te helpen. Bepaalde kruiden kan je niet zomaar gebruiken:
* Duivelsklauw: Een kruid wat je beter links kan laten liggen als "amateur". Het is in een kleine hoeveelheid al gevaarlijk voor drachtige merries, en in een te grote hoeveelheid is het voor geen enkel paard goed.
* Kamfer: Als je zelf bijvoorbeeld een coolinggel wil maken, houdt er dan rekening mee dat als je kamfer gebruikt je NIET door de dopingcontrole komt. Kamfer is op wedstrijden een verboden middel. Ook handig om te checken als je een coolinggel koopt trouwens.
* Knoflook: Is bloedzuiverend en bij zwetende paarden insectwerend, maar geef je het paard teveel dan kan hij bloedarmoede krijgen.

Dit zijn er maar een paar natuurlijk, maar dit schoot me als eerst te binnen. Als je kruiden nodig hebt en niet kan vinden kan je me even PBen trouwens.
------------
ook van bubbels:

Wat ik trouwens wel eens doe, als ik aan suikerbieten kan komen, is een flinke suikerbiet nemen, er een gat doorheen maken, (stro)touwtje erdoorheen en dan ophangen in stal. Zeer vermakelijke liksteen-vervanger.


Voor KERST! :-)

Versier je paard met de Kerst!! Door Carolien007