Wat is BioThane? (info van www.BioThane.us/, de fabrikant van alle Biothane)

BioThane® is de merknaam of alle gecoate producten van BioThane Coated Webbing Corp. Het is in feite een polyester band met een TPU- of PVC-coating die het duurzamer, waterdicht, gemakkelijk te reinigen en lasbaar maakt.

Is BioThane gemaakt in de VS?

Ja, BioThane® wordt geproduceerd in onze enige fabriek in North Ridgeville, Ohio in de VS.

Doet kunststof(BioThane) de dieren pijn?

Niet meer dan leer! Zolang je het eindproduct op de juiste maat maakt, zal het je dier nooit pijn doen.

Ruikt het als het dier nat wordt?

Nee, BioThane® is stinkvast.

Hoe lang gaat BioThane mee?

Bij normaal gebruik zal BioThane® langer meegaan dan leer en nylon.

Zal de kleur vervagen?

De ondoorzichtige kleuren houden de kleur aanzienlijk langer vast dan de fluorescerende kleuren. Over het algemeen geldt: hoe dieper de tint van de tint, hoe langer hij kleurvast blijft.

Werkt het nog steeds bij koud weer?

Ja. BioThane blijft flexibel en duurzaam bij koud weer.

Wordt het plakkerig of kleverig?

Bij normaal gebruik wordt het niet plakkerig of kleverig. Het kan plakkerig of kleverig worden als het wordt blootgesteld aan bepaalde chemicaliën zoals DEET.

Zal het materiaal hot spots veroorzaken?

Het materiaal veroorzaakt alleen hotspots als het product niet op de juiste manier is aangebracht in de juiste maat.

Hoe maak je BioThane schoon?

Warm water en zeep werken meestal goed. Je kunt ook deppen met een kleine hoeveelheid alcohol.

Kan het Biothane genaaid worden?

Ja het kan genaaid worden, echter niet door mij. Ik zet het vast met holnieten, welke ik allen ook nog lijm. Super sterk dus! Je kunt kiezen voor de standaard vernikkelde holnieten, RVS en MESSING holnieten.

Over Dabo’s Design Biothane:
  • Over de Biothane artikelen. Biothane is een mooi sterk materiaal, en zo sterk als de zwakste plek, en dat zullen de fournituren zijn. Gaat je paard hangen en er breekt een ring of gesp, wees dan gewoon blij DAT er wat breekt
    De fournituren zijn NIET van RVS, en zullen uiteindelijk gaan roesten/uitslaan. Dit zal afhankelijk zijn van of je paard er dag en nacht mee buiten staat, of dat hij droog in je kast hangt. Hierop geen garantie. Je kunt nu ook kiezen voor RVS fournituren, dit zijn dan alleen de ringen en holnieten. Ook heb ik MESSING fournituren, deze roesten niet, zijn goudkleurig, en zullen na verloop van tijd wat verkleuren, zoals bij messing bekend is.
  • De neon kleuren kunnen afgeven! Geen paniek, het geeft niet af  op je paard, hooguit geeft het licht af op andere biothane, bv als je een neon roze lijn hangt over een blauwe.
  • Het gebruik van Dabo’s Design artikelen is altijd op eigen risico. De holnieten zijn sterk, en worden ook nog verlijmd, maar zouden bij plotselinge krachten (denk aan een uitbrekend paard) los kunnen schieten.