Magneet Bevestiging

Kleuren Afwerk Randen

Dit systeem bestaan uit magneetband op de hor en zelfklevend metaalband dat door de klant eenvoudig op het kozijn geplakt kan worden. De metaalband is wit van kleur en kan soms verschillen van de kleur van het kozijn en daardoor opvallen als de hor van het kozijn is. Dikte van dit hor incl. rand is 5 mm. Breedte van het magneet en metaalband is 12 mm en wordt aan de binnenkant van de afwerkrand van 25 mm geplakt.

In vochtige ruimtes, bij ramen met veel condensvorming of ramen die zeer vaak openstaan, kan het metaalband vanwege mogelijke roestvorming door ons behandeld worden met een anti-roest behandeling van Hoog-glans Rust-Oleum. Dit kun je aangeven in de rekenmodule (€ 5,00 extra) en is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat deze ongeveer aan te passen is aan de kozijnkleur. Roestvorming van onbehandeld metaalband valt niet onder de garantie.

Je kunt het metaalband ook zelf (anti-roest) behandelen door deze, na grondig ontvetten, in dezelfde kleur als het kozijn te schilderen. Daarna minimaal drie dagen laten drogen voordat je de hor weer ophangt. Als andere goedkope oplossing in niet al te vochtige ruimtes, kun je het metaalband eens in het jaar behandelen met een dun laagje gekookte lijnolie, goedkoop te verkrijgen in de bouwmarkt.

Als je de hor met magneet bevestiging te ver opentrekt bij kleine ramen, kan deze loslaten omdat er dan te weinig magnetische aantrekkingskracht meer is. Dit kan voorkomen worden door middel van extra bevestigings-magneetjes aan de bovenkant, zie ook in het menu: Extra magneetjes. Deze magneetjes kunnen ook een oplossing zijn voor schuine (Velux) dak ramen. Deze worden dan op en onder de afwerkrand door ons bevestigd om de ± 25 cm.

Dabo's Design Horren

Omdat er, na plaatsing van de horren, metaalband tegen het kozijn zit, kun je dit ook gebruiken voor het plaatsen van een voorzet raam. Je kunt – hier – lezen hoe je deze zelf kunt maken van Plexiglas.

Let op: als het metaalband van het kozijn verwijderd moet worden, kunnen er foam resten achterblijven. Dit kan verwijderd worden, maar dit is wel een klusje. De eerste resten kunnen voorzichtig met een plamuurmes verwijderd worden. Daarna kan met wasbenzine de laatste lijmresten verwijderd worden. Je kunt ook Bison Lijmverwijderaar (Gel in spuitbus) proberen als je sneller klaar wilt zijn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan het kozijn door plaatsing en verwijdering van het metaalband.