Ramen met Uitzetijzers of Uitzetters

Kleuren Afwerk Randen

Door het flexibele bevestigingssystemen, kunnen onze horren geschikt gemaakt worden voor ramen met uitzetijzers of uitzetters. Dit is mogelijk d.m.v. het bevestigen van een rits in de hor op ongeveer 2,5 cm hoogte. Voor de meeste uitzetijzers is dit een goede hoogte en er is altijd wel een beetje speling. Mocht de hoogte van jouw uitzetijzer (meten in de buurt van de vastzet pen – zie de opmeten pagina) teveel afwijken hiervan, kun je de hoogte aangeven in de rekenmodule.

De rits kan geleverd worden tegen een meerprijs en kan in zowel enkele, dubbele (voor twee aparte ramen) en in de kleuren zwart of wit geleverd worden (grijs is niet meer mogelijk) Deze uitvoeringen kunnen in de rekenmodule aangegeven worden. Hou er rekening mee dat een witte rits echt helder wit is en dus niet dezelfde kleur als een (RAL9010) witte afwerkrand heeft (zie afb. hieronder).

Ramen met uitzetijzers 1
Zwarte rits
Ramen met uitzetijzers 2
Witte rits

Als de rits na verloop van tijd wat stroever gaat lopen, kun je deze smeren met siliconen spray (goedkoop te krijgen bij de Action). Spray dichtbij de rits, dus zorg ervoor dat de siliconen spray niet op de stof komt, je kunt ook eerst op een doekje sprayen en daarna opbrengen op de rits.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een telescopisch uitzetijzer te plaatsen (indien mogelijk), en dan is een rits niet noodzakelijk.

Let op: De rits dient altijd voorzichtig open en dicht gedaan te worden en het uitzetijzer moet voorzichtig door de rits gestoken worden.
Helaas kan de rits geen oplossing bieden voor uitzetijzers waarbij de pin (steun) van het uitzetijzer voor het kozijn (dus niet tussen het kozijn) gemonteerd is en ook door de rits geplaatst zou moeten worden. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld. De enige oplossing is dan om te kiezen voor een hor zonder afwerkrand (doe-het-zelf optie). Je kunt – Bij geen afwerkrand bij minder dan 12 mm ruimte op meerdere zijdes – meer info vinden over deze oplossing.

Ramen met uitzetijzers 3
Ongeschikt voor Rits

Onderstaande foto’s maken de werking van de uitzetijzer rits duidelijk.