Ramen met Uitzetijzers of Uitzetters


Door het flexibele bevestigingssystemen, kunnen onze horren geschikt gemaakt worden voor ramen met uitzetijzers of uitzetters. Dit is mogelijk d.m.v. het bevestigen van een rits in de hor op ongeveer 2,5 cm hoogte. Voor de meeste uitzetijzers is dit een goede hoogte en er is altijd wel een beetje speling. Mocht de hoogte van jouw uitzetijzer (meten in de buurt van de vastzet pen – zie de opmeten pagina) teveel afwijken hiervan, kun je de hoogte aangeven in de rekenmodule.

De rits kan geleverd worden tegen een geringe meerprijs en kan in zowel enkele, dubbele (voor twee aparte ramen) en in de kleuren zwart, wit of grijs geleverd worden. Deze uitvoeringen kunnen in de rekenmodule aangegeven worden. Hou er rekening mee dat een witte rits echt spier wit is en dus niet dezelfde kleur als een (RAL9010) witte afwerkrand heeft (zie afb. hieronder).

Zwarte rits
Witte rits
Grijze rits

Als de rits na verloop van tijd wat stroever gaat lopen, kun je deze smeren met siliconen spray (goedkoop te krijgen bij de Action).

Let op: De rits dient altijd voorzichtig open en dicht gedaan te worden en het uitzetijzer moet voorzichtig door de rits gestoken worden.

Onderstaande foto’s maken de werking van de uitzetijzer rits duidelijk.

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Rekenmodule