Ramen met Uitzetijzers of Uitzetters


Door het flexibele bevestigingssystemen, kunnen onze horren geschikt gemaakt worden voor ramen met uitzetijzers of uitzetters. Dit is mogelijk d.m.v. het bevestigen van een rits in de hor op ongeveer 2,5 cm hoogte. Voor de meeste uitzetijzers is dit een goede hoogte en er is altijd wel een beetje speling. Mocht de hoogte van jouw uitzetijzer (meten in de buurt van de vastzet pen – zie de opmeten pagina) teveel afwijken hiervan, geef dit dan aan ons door.

De rits kan geleverd worden tegen een geringe meerprijs en kan in zowel enkele, dubbele (voor twee aparte ramen) en in de kleuren zwart of wit geleverd worden. Deze uitvoeringen kunnen in de rekenmodule aangegeven worden. Hou er rekening mee dat een witte rits echt spier wit is en dus niet dezelfde kleur als een (RAL9010) witte afwerkrand heeft. Onderaan deze pagina vind je hiervan een voorbeeld afbeelding.

Als de rits na verloop van tijd wat stroever gaat lopen, kun je deze smeren met siliconen spray (goedkoop te krijgen bij de Action).

Let op: De rits dient altijd voorzichtig open en dicht gedaan te worden en het uitzetijzer moet voorzichtig door de rits gestoken worden.

Onderstaande foto’s maken de werking van de uitzetijzer rits duidelijk.

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Rekenmodule