Garantie / Disclaimer

Garantie:

 • Wij geven een jaar garantie op materiaal en constructie fouten.
 • Wij controleren het horgaas op weef fouten, maar kleine (weef) foutjes en vlekjes in het horgaas of vallen niet onder de garantie omdat dit volgens de fabrikant binnen de acceptabele marges valt en verder niets af doet aan de functionaliteit van de hor. Deze horren kunnen dan ook niet teruggenomen worden.
 • In het pollen-werend gaas kunnen af en toe zwarte strepen zichtbaar zijn die tijdens de montage en transport kunnen zijn ontstaan of standaard in het gaas aanwezig zijn. Dit doet ook verder niets af aan de functionaliteit van de hor en ook dit valt niet onder de garantie.
 • Tijdens de productie van de hor kan het af en toe gebeuren dat er een breuk in de afwerkrand komt. Dit repareren wij zo onzichtbaar mogelijk door hier een stukje afwerkrand in dezelfde kleur overheen te plakken/strijken. Als tijdens transport de afwerkrand licht is beschadigd, kunnen we de afwerkrand ook op deze manier repareren. Horren die op deze manier zijn of worden gerepareerd, kunnen dan ook niet teruggenomen worden.
 • Het roesten van metaalband zonder anti-roest behandeling valt niet onder de garantie. Als het metaalband gaat roesten kun je overwegen om deze licht op te schuren en in de kleur van het kozijn te schilderen, daarna een paar dagen laten drogen. Dit heeft verder geen invloed op de houdkracht van de hor.
 • Als er nylonband geplaatst is vanwege een beperkte ruimte aan een zijde, kan dit de hor voldoende afsluiten maar niet zo goed als met magneetband.
 • Bij een laag geplaatste rits in combinatie met nylonband onder, kan het nylonband lager komen dan staat aangegeven. Dit is geen probleem omdat het nylonband naar binnen kan klappen. Ook kun je het nylonband op maat knippen en daarna dichtbranden met een aansteker om rafelen te voorkomen.
 • In het geval van een dubbele rits, proberen we deze zonder tussenstuk in het midden te bevestigen, maar dit is soms niet altijd mogelijk. In sommige gevallen kan er dus een tussenstuk bevestigd worden zodat de lopertjes niet over de hele lengte geschoven kunnen worden.
 • Er kunnen kleine witte kleurverschillen van het metaalband (zonder anti-roest behandeling) bij één hor zichtbaar zijn. Per rol metaalband door de fabrikant geleverd kan dit namelijk verschillen en dit is helaas niet te voorkomen. Een oplossing is om zelf het metaalband in de kleur van het kozijn te schilderen zodat dit niet meer opvalt.
 • In sommige gevallen bij bepaalde leveringen kan het magneetband loslaten omdat de zelfklevende laag van slechtere kwaliteit is geworden. Tegenwoordig verlijmen we het magneetband extra en dit heeft dit probleem verholpen. Neem contact met ons op als dit probleem bij jou is opgetreden en dan kunnen we dit voor je oplossen.
 • Pas op voor blootstelling aan hoge temperaturen voor langere tijd (boven de 28 graden). Hierdoor kan de afwerkrand sneller uitdrogen en minder flexibel  worden waardoor ook de lijmlaag sneller kan loslaten. Dit is trouwens wel weer te verlijmen met speciale secondelijm. Neem hiervoor contact met ons op en dan kunnen we je deze lijm gratis toesturen.
 • Tips Voor schoonmaak, onderhoud en reparatie kun je terugvinden in het menu Montage / Onderhoud

Disclaimer:

 • Omdat alle horren op maat moeten worden gemaakt, maken en leveren wij deze pas na volledige vooruitbetaling.
 • Wij kunnen geen horren terugnemen die volgens de opdracht juist op maat zijn gemaakt en daarom voeren we altijd uitgebreide controles in samenspraak met de klant uit om verkeerde bestellingen te voorkomen. Mocht het toch mis gaan door een foute opgave van de klant, dan zullen we altijd proberen tot een goede oplossing te komen.
 • Wij proberen bij ingezonden foto’s zo goed mogelijk de situatie in te schatten en proberen dan een oordeel te geven, maar we kunnen nooit een goed compleet beeld krijgen aan de hand van foto’s en er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan dit oordeel.
 • Zonder voorafgaande kennisgeving kunnen wij wijzigingen aan het uiterlijk van de horren doorvoeren, zolang dit geen afbreuk doet aan de functionaliteit. Hierdoor kunnen de horren er anders uit zien dan op de afbeeldingen.
 • Als het metaalband van het kozijn verwijderd moet worden, kunnen er lijm/foam resten achterblijven. Dit kan verwijderd worden, maar dit is wel een klusje. De eerste resten kunnen voorzichtig met een plamuurmes verwijderd worden. Daarna kan met wasbenzine of door even laten inwerken met schoonmaak azijn de laatste lijmresten verwijderd worden. Dabo’s Design is niet verantwoordelijk voor schade aan het kozijn veroorzaakt door onze horren.