Montage van de hor


Print Friendly, PDF & Email

Montage bij het magneet bevestigingssysteem gaat heel eenvoudig door de stappen hieronder te volgen.
Je kunt via het ‘printfriendly’ icoontje rechts eventueel ook de handleiding in pdf formaat openen en uitprinten.

Montagehandleiding
Dit is de hor met het metaalband op de magneetband geklikt. Het rode band is tape die de zelfklevende laag afschermt. Het metaalband moet op het kozijn geplakt worden.
Ontvet het kozijn d.m.v. bijvoorbeeld wasbenzine en laat het drogen.
Kijk goed naar het verband van het metaalband. We plakken op elke hoek aan de metaalband zijde vier plakbandjes om deze bij elkaar te houden tijdens transport. Deze kunnen verwijderd worden.

Het is verstandig om, voordat je de rode beschermfolie verwijderd, eerst tijdelijk het onderste of bovenste stuk metaalband met plakbandjes op het kozijn te bevestigen om de juiste positie ten opzichte van elkaar te bepalen. De stukken metaalband worden altijd een paar millimeter van de rand van het kozijn bevestigd.

Let op: Als het metaalband eenmaal op het kozijn zit, plakt deze gelijk goed vast, dus corrigeren achteraf is eigenlijk niet meer mogelijk.

Dabo's Design Horren
Begin met een lange zijde. Verwijder hiervan gedeeltelijk aan de bovenkant de rode bescherm folie. Als je de beschermfolie namelijk al helemaal hebt verwijderd, bestaat kans dat het metaalband aan de onderzijde al vast gaat plakken voordat deze goed gepositioneerd is.

Dit kan soms een gepeuter zijn, probeer het anders met een plakbandje die je in een hoek op de rode tape plakt en dan kijken of het rode tape aan het plakband blijft plakken,

Dabo's Design Horren
Plak het metaalband op het kozijn, waarbij je rekening houdt hoe de andere stukken metaalband moeten komen te zitten. Hou er dus wel rekening mee dat de metaalband snel al goed vast zit op het kozijn.
Dabo's Design Horren
Metaalband is op de lange zijde geplakt. Je kunt nu de overige stukken metaalband plakken. Zorg dat de stukken recht langs het kozijn lopen en, zonder overlapping of tussenruimtes, haaks tegen elkaar aansluiten. Als je hiervoor zorgt, dan kan er niets mis gaan en zal de magneetband altijd goed aansluiten op de metaalband. Als laatste kun je het stuk metaalband wat met plakbandjes bevestigd was definitief plaatsen.

Er is trouwens altijd wat speling van max 0,5 cm per zijde beide kanten op, dus maak je niet al te veel zorgen als je de stukken metaalband niet helemaal goed op elkaar kunt laten aansluiten.

Dabo's Design Horren
De andere stukken metaalband zitten nu ook op het kozijn geplakt. Als alles naar wens zit, kun je het metaalband goed aandrukken.Dabo's Design Horren
De hor kan nu op het kozijn bevestigd worden.Dabo's Design Horren
En onderDabo's Design Horren
En de hor zit op zijn plek.Dabo's Design Horren
Extra magneetjes

Als je extra magneetjes aan de bovenkant van de hor hebt, kunnen de beschermings foampjes hiervan verwijderd worden. Deze zijn erop geplakt ter bescherming tijdens transport en kunnen eenvoudig verwijderd worden. Lijmresten kun je eventueel vewijderen met wasbenzine of een ander niet al te agressief oplosmiddel.

Als je magneetjes hebt om de hor open te houden, adviseren wij om bij terug klappen de hor terug naar beneden te schuiven in plaats van terug te trekken omdat hierdoor de magneetjes eenvoudiger los laten.

Als de houdkracht achteraf toch te weinig blijkt te zijn, kunnen extra sterke magneetjes op de rand geplaatst worden.

Schoonmaken van de afwerkrand van de hor kun je ook bijvoorbeeld doen met wasbenzine of een ander niet agressief schoonmaakmiddel.

De rits smeren kun je doen met Siliconen Spray.

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren