Montage van de hor


Montage bij het magneet bevestigingssysteem gaat heel eenvoudig door de stappen hieronder te volgen.

Montagehandleiding
Dit is de hor met het metaalband op de magneetband geklikt. Het rode band is tape die de zelfklevende laag afschermt. Het metaalband moet op het kozijn geplakt worden.
Ontvet het kozijn d.m.v. bijvoorbeeld wasbenzine en laat het drogen.
Kijk goed naar het verband van het metaalband. We plakken op elke hoek aan de metaalband zijde vier plakbandjes om deze bij elkaar te houden tijdens transport. Deze kunnen verwijderd worden.

Het is verstandig om, voordat je de rode beschermfolie verwijderd, eerst tijdelijk het onderste of bovenste stuk metaalband met plakbandjes op het kozijn te bevestigen om de juiste positie ten opzichte van elkaar te bepalen. De stukken metaalband worden altijd een paar millimeter van de rand van het kozijn bevestigd.

Let op: Als het metaalband eenmaal op het kozijn zit, plakt deze gelijk goed vast, dus corrigeren achteraf is eigenlijk niet meer mogelijk.

Dabo's Design Horren
Begin met een lange zijde. Verwijder hiervan gedeeltelijk aan de bovenkant de rode bescherm folie. Als je de beschermfolie namelijk al helemaal hebt verwijderd, bestaat kans dat het metaalband aan de onderzijde al vast gaat plakken voordat deze goed gepositioneerd is.

Dit kan soms een gepeuter zijn, probeer het anders met een plakbandje die je in een hoek op de rode tape plakt en dan kijken of het rode tape aan het plakband blijft plakken,

Dabo's Design Horren
Plak het metaalband op het kozijn, waarbij je rekening houdt hoe de andere stukken metaalband moeten komen te zitten. Hou er dus wel rekening mee dat de metaalband snel al goed vast zit op het kozijn.
Dabo's Design Horren
Metaalband is op de lange zijde geplakt. Je kunt nu de overige stukken metaalband plakken. Zorg dat de stukken recht langs het kozijn lopen en, zonder overlapping of tussenruimtes, haaks tegen elkaar aansluiten. Als je hiervoor zorgt, dan kan er niets mis gaan en zal de magneetband altijd goed aansluiten op de metaalband. Als laatste kun je het stuk metaalband wat met plakbandjes bevestigd was definitief plaatsen.

Er is trouwens altijd wat speling van max 0,5 cm per zijde beide kanten op, dus maak je niet al te veel zorgen als je de stukken metaalband niet helemaal goed op elkaar kunt laten aansluiten.

Dabo's Design Horren
De andere stukken metaalband zitten nu ook op het kozijn geplakt. Als alles naar wens zit, kun je het metaalband goed aandrukken. Dabo's Design Horren
De hor kan nu op het kozijn bevestigd worden.Dabo's Design Horren
En onderDabo's Design Horren
En de hor zit op zijn plek.Dabo's Design Horren
Extra magneetjes

Als je extra magneetjes aan de bovenkant van de hor hebt, kunnen de beschermings foampjes hiervan verwijderd worden. Deze zijn erop geplakt ter bescherming tijdens transport en kunnen eenvoudig verwijderd worden. Lijmresten kun je eventueel vewijderen met wasbenzine of een ander niet al te agressief oplosmiddel.

Als je magneetjes hebt om de hor open te houden, adviseren wij om bij terug klappen de hor terug naar beneden te schuiven in plaats van terug te trekken omdat hierdoor de magneetjes eenvoudiger los laten.

Als de houdkracht achteraf toch te weinig blijkt te zijn, kunnen extra sterke magneetjes op de rand geplaatst worden.

Schoonmaken van de afwerkrand van de hor kun je ook bijvoorbeeld doen met wasbenzine of een ander niet agressief schoonmaakmiddel.

De rits smeren kun je doen met Siliconen Spray.

Dabo's Design Horren

Dabo's Design Horren

Reparatie:
Soms kan het gebeuren dat tijdens transport, montage of verkeerd opbergen de een stukje van de rand is afgebrokkeld of er een kleine scheur is ontstaan. Niet een mooi gezicht natuurlijk, maar dit is eenvoudig en bijna onzichtbaar op te lossen.

Wij kunnen in dit soort gevallen gratis een stukje afwerkrand in de juiste kleur opsturen die er eenvoudig door de klant met (evt. transparante) Bison kit of Bison Tix (druipt niet) erop gelijmd kan worden en zo bijna onzichtbaar gerepareerd kan worden.

Ook kan het in sommige gevallen gebeuren dat de afwerkrand los laat van de magneetband laag. Meestal door verkeerd opbergen of doordat de hor te lang in een te hete omgeving is geplaatst. Ook dit kan eenvoudig door de klant gerepareerd worden door deze weer vast te lijmen op de ondergrond met bison kit of bison Tix.
Laat de rand niet te lang en/of te ver los zitten omdat deze dan kan breken en dan ben je verder van huis. De rand heeft dan geen stevigheid meer van het magneetband namelijk. Hoe eerder je erbij bent hoe beter.