Extra magneetjes

Voor extra bevestiging of om de hor open te houden.


We kunnen bij onze horren ook extra dunne super magneetjes (in paar) leveren om de hor extra magneetkracht te geven bij de bevestiging. Dit is aan te raden bij een hor met magneetbevestiging die ver open moet bij het openzetten van het raam, bijvoorbeeld ramen met geringe hoogte. Ook voor schuine velux ramen zijn extra magneetjes noodzakelijk. Hierdoor blijft de hor beter op zijn plaats. Ook kunnen deze magneetjes gebruikt worden om de hor open te houden, bijvoorbeeld als je een dekbed wilt luchten.

Extra magneetjes om open te houden worden door ons onderaan en in het midden van de hor bevestigd. Aan de magneetband kant van de hor worden in het midden ook extra magneetjes bevestigd om de hor beter op zijn plek te houden tijdens openhouden. Onderaan vind je afbeeldingen die dit duidelijk maken. Als je deze magneetjes kiest, krijg je dus ook extra bevestigings magneetjes onderaan.

Magneetjes ter extra bevestiging worden in de hoeken tussen het magneetband bevestigd en kleven op het metaalband. Mocht de houdkracht nog steeds onvoldoende zijn, kan achteraf extra houdkracht aan de magneetjes gegeven worden door dikkere magneetjes te leveren die op afwerkrand op de bestaande magneetjes geplakt kunnen worden.  Onderaan vind je afbeeldingen die dit duidelijk maken.

Voor schuine (Velux) ramen moeten ook extra magneetjes gekozen worden, anders blijft de hor niet op zijn plek hangen. Als je in de rekenmodule kiest voor het type hor: Schuin (Velux), wordt automatisch gekozen voor extra magneetjes en wordt het aantal automatisch berekend (om de 30 cm.)

Horren voor kleine Velux ramen kunnen misschien nog blijven hangen op de bovenste rand, voor grote Velux ramen zal dit echter waarschijnlijk niet lukken. Dit betekent dus dat je de hor zult moeten uitnemen om het raam te openen. Hou hier dus wel rekening mee.

We gebruik kleine ronde magneetjes met een houdkracht van 1,3 kg per paar. Normaal gesproken genoeg om de hor op zijn plek te houden of open te houden omdat onze horren lichtgewicht zijn.

Zelf klevende magneetjes

Je kunt in de Rekenmodule aangeven of je gebruik wilt maken van deze magneetjes en waarvoor je deze wilt gebruiken.

Onderstaande foto’s maken de werking en plaatsing van de openhoud magneetjes en magneetjes ter extra bevestiging duidelijk.


Rekenmodule