Extra magneetjes

Voor extra bevestiging of om de hor open te houden.

Kleuren Afwerk Randen

Magneetjes ter extra bevestiging worden in de hoeken tussen het magneetband bevestigd en geven hierdoor de hor meer houdkracht op het metaalband, zie ook de afbeeldingen onderaan deze pagina. Al deze opties zijn op te geven bij de Extra Magneetjes in de rekenmodule. Extra magneetjes boven is tegenwoordig standaard ingesteld om de hor genoeg houdkracht te geven.

Bij de Extra Magneetjes opties in de rekenmodule kunnen, voor nog meer houdkracht, ook magneetjes op de afwerkrand geplaatst (optie: Extra ►sterke). Deze kunnen eventueel ook later bijbesteld worden, maar dit kan dan alleen als er al magneetjes onder de afwerkrand geplaatst zijn, zie ook de afbeeldingen onderaan deze pagina.

Ook kunnen optioneel openhoud magneetjes gekozen worden om de hor open te houden, bijvoorbeeld als je een dekbed wilt luchten. Deze magneetjes worden door ons onderaan en ongeveer op 70 cm van de onderkant geplaatst. Aan de magneetband kant van de hor worden in het midden ook extra magneetjes bevestigd om de hor beter op zijn plek te houden tijdens openhouden. Onderaan vind je afbeeldingen die dit duidelijk maken. Als je deze magneetjes kiest, krijg je dus ook extra bevestigings magneetjes onderaan.

Let op: In het geval van openhoud magneetjes, kun je het beste deze bij het terug klappen van de hor van elkaar schuiven i.p.v. trekken.

Voor schuine (Velux) ramen moeten ook Extra ►sterke magneetjes gekozen worden, anders blijft de hor niet op zijn plek hangen. Als je in de rekenmodule kiest voor het type hor: Schuin (Velux), wordt automatisch gekozen voor deze magneetjes en wordt het aantal automatisch berekend (om de +/- 30 cm.)

Horren voor kleine Velux ramen kunnen misschien nog blijven hangen op de bovenste rand, voor grote Velux ramen zal dit echter waarschijnlijk niet lukken. Dit betekent dus dat je de hor zult moeten uitnemen om het raam te openen. Hou hier dus wel rekening mee en dan is een rits ter hoogte van de hendel aan te raden om hierdoor het raam te openen. Kijk voor voorbeelden bij de onderste foto’s onderaan.

We gebruiken kleine ronde magneetjes met een houdkracht van 1,3 kg per paar. Normaal gesproken genoeg om de hor op zijn plek, of open te houden omdat onze horren lichtgewicht zijn.

Zelf klevende magneetjes

Je kunt in de Rekenmodule aangeven of je gebruik wilt maken van deze magneetjes en waarvoor je deze wilt gebruiken.

Onderstaande foto’s maken de werking en plaatsing van de openhoud magneetjes en magneetjes ter extra bevestiging duidelijk.