Extra magneetjes

Voor extra bevestiging of om de hor open te houden.


In sommige gevallen adviseren wij extra bevestigings magneetjes, bijvoorbeeld bij horren waar veel wind op kan komen te staan, of horren die ver opengeklapt moeten worden bij het openzetten van het raam, bijvoorbeeld ramen met geringe hoogte. Extra bevestiging boven en eventueel beneden is dan aan te raden. Magneetjes ter extra bevestiging worden in de hoeken tussen het magneetband bevestigd en kleven op het metaalband, zie ook de afbeeldingen onderaan deze pagina. Al deze opties zijn op te geven bij de Extra Magneetjes in de rekenmodule.

Bij de Extra ►sterke opties in de rekenmodule worden, voor nog meer houdkracht, ook magneetjes op de afwerkrand geplaatst. Deze kunnen eventueel ook later bijbesteld worden, maar dit kan dan alleen als er al magneetjes onder de afwerkrand geplaatst zijn, zie ook de afbeeldingen onderaan deze pagina.

Ook kunnen openhoud magneetjes gebruikt worden om de hor open te houden, bijvoorbeeld als je een dekbed wilt luchten. Deze magneetjes worden door ons onderaan en in het midden van de hor bevestigd. Aan de magneetband kant van de hor worden in het midden ook extra magneetjes bevestigd om de hor beter op zijn plek te houden tijdens openhouden. Onderaan vind je afbeeldingen die dit duidelijk maken. Als je deze magneetjes kiest, krijg je dus ook extra bevestigings magneetjes onderaan.

Voor schuine (Velux) ramen moeten ook extra magneetjes gekozen worden, anders blijft de hor niet op zijn plek hangen. Als je in de rekenmodule kiest voor het type hor: Schuin (Velux), wordt automatisch gekozen voor extra magneetjes en wordt het aantal automatisch berekend (om de 30 cm.)

Horren voor kleine Velux ramen kunnen misschien nog blijven hangen op de bovenste rand, voor grote Velux ramen zal dit echter waarschijnlijk niet lukken. Dit betekent dus dat je de hor zult moeten uitnemen om het raam te openen. Hou hier dus wel rekening mee.

We gebruiken kleine ronde magneetjes met een houdkracht van 1,3 kg per paar. Normaal gesproken genoeg om de hor op zijn plek, of open te houden omdat onze horren lichtgewicht zijn.

Zelf klevende magneetjes

Je kunt in de Rekenmodule aangeven of je gebruik wilt maken van deze magneetjes en waarvoor je deze wilt gebruiken.

Onderstaande foto’s maken de werking en plaatsing van de openhoud magneetjes en magneetjes ter extra bevestiging duidelijk.


Rekenmodule